Sunday, February 14, 2010

På Karl Johan

Her om dagen var jeg av ulike grunner innom et utested jeg ikke har vært før: Tre Brødre på Karl Johan. Allerede kl 17 om dagen var dette et veldig skummelt sted. Jeg tør knapt tenke på hvor skummelt det er nærmere midnatt eller før stengetid.

Ølprisene er et kapittel for seg: 66 spenn for 0.4 liter. Det er jo litt pussig ettersom klientellet ikke akkurat framstår som den økonomiske eliten i landet, om man da ser bort fra de som ser ut som østeuropeiske gjengkriminelle. Kanskje det er nettopp derfor de ikke tilhører den økonomiske eliten: At de går på slike steder.

Hvorfor går folk på et sted som dette? Jeg kjøper ikke argumentet at det er sentralt. Det er da ingen forskjell på om man må gå 50 eller 200 meter fra t-banestoppet.

Hadde man gått på et av de trendy utestedene rundt Youngstorget, så ville man visst hva slags folk som kommer inn døra: De har store briller, kule sneakers, og skulle helst bodd i Berlin.

På et sted som Tre Brødre, derimot, kan hvem som helst dumpe innom: En forretningsreisende som har én time å slå ihjel, turister som kommer til å skrive hjem om høye ølpriser, en alenemor som har sin frikveld.

Så hvem er det som er mest åpen for nye impulser? De som går ut på Youngstorget, eller de som går ut på Karl Johan?

No comments: