Tuesday, January 30, 2007

Dott

En gang i riktig gamle dager, møtte jeg en tidliger medelev på Sogn Studentby. Dette var nok rundt midten av 90-tallet, altså fortsatt i Internetts barndom fra de flestes perspektiv.

Jeg er selvsagt klar over at Internett hadde eksistert i mange, mange år før midten av 90-tallet, men for den gemene hop, må man kunne si at midten av 90-tallet var Internetts barndom.

Nåvel, hun fortalte energisk at hun skulle få mailadresse snart, men at hun ikke ennå visste hva mailadressen kom til å bli.

-- "Ja, men det er jo enkelt," sa jeg, "du får vel mailadressen Anne dott Hansen ætt student" [... blir avbrutt]

-- "Hva?! Jeg er da ingen dott!"

Etter dette tenkte jeg at det var best å styre samtalen over på et annet tema.

I ettertid har jeg fått høre fra en annen kilde at hun ble veldig flau da hun lærte at punktum vanligvis uttales dott.

På NRK Radio sier de nå punktum, og ikke dott når de oppgir mailadresser og URL-er. Dermed unngår man denne potensielle misforståelsen.

Friday, January 26, 2007

God service

Jeg har spist såpass ofte på samme thai-sted i Stockholm nå, at jeg begynner å få god service. Ikke bare smil når jeg kommer, men også ekstra mat. En gang jeg bare skulle ha en liten rett med noen vårruller, fikk jeg dobbelt så mange som vanlig på tallerkenen. Og da jeg bestilte räksoppa med chili, også kjent som Tom Yam Kung, fikk jeg så mange reker at jeg knapt kunne se suppa.

Friday, January 12, 2007

Reklame

På Arlanda var det en reklame for Microsoft. Det var bilde av en hardt presset IT-mann som noe oppgitt snakket i telefonen. På veggen bak hadde han hengt opp dressjakka si. På ermet til jakka hang fortsatt merkelappen.

Er virkelig reklamebyrået så fjerne at de ikke vet at merkelappen skal fjernes fra dressen før man bruker den? Eller er dette ment å være en noe selvironisk reklame på vegne av IT-folk, som kanskje ikke vet så mye om kleskodeks?